Avaleht / Uudised / A. Le Coq investeerib väikeõllede tootmisesse

A. Le Coq investeerib väikeõllede tootmisesse

11. veebruar 2015

Varasemad uudised

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq läheb kaasa õlleturul valitseva väikepruulijate ehk microbrewery trendiga ning keskendub senisest enam eriõllede tootmisele. Kokku investeerib A. Le Coq 2015. aastal tootmisesse 2,9 miljonit eurot, millest üks viiendik kulub eriõllede jaoks vajalike väikemahutite ja käärlaagri tankide soetamiseks.

“Väikepruulijad on nii Eesti kui ka maailma õlleturule toonud väikepruulide trendi, mis tähendab erilisemaid maitseid ja väiksemaid koguseid,” ütles A. Le Coq’i juht Tarmo Noop. Tema sõnul on taoline suundumus ka suurtootjale põnev väljakutse, sest lisab senisesse õllevalikusse uusi ja erilisi maitseid.

“A. Le Coq’ilt jõuab kohe poelettidele erilise Saksa tehnoloogia järgi valmistatud nisuõlu Alexander Weizen, mida toodetakse väikestes partiides ja mis oma maitseomadustelt vastab Saksa weizen-tüüpi maailmaklassi nisuõlledele. Kuigi nisuõllede turg Eestis pole suur (0,3‒0,5% koguturust, ACNielseni andmete põhjal), on eestlaste jaoks tegemist uue, kasvava ja põneva õllede segmendiga. Oleme kindlad, et Alexander Weizen saab olema huvitavaks vahelduseks lager-õlledele ning muutub oma kategooria liidriks. Uute trendide loomine rikastab tervikuna ka Eesti õllekultuuri,” lisas Noop.

Alexander Weizen on klassikaline pinnakääritusmeetodil valmistatud saksapärane nisuõlu, milles nisulinnaste sisaldus on vähemalt 50%. Õlle eripära on see, et selle valmistamisel kasutatakse erilist krausing meetodit, kus juba kääritatud õllele lisatakse osaliselt kääritamata õlut ning toimub topeltkääritus, mis annab õllele puuviljase järelmaitse ning rikkaliku vahu. A. Le Coq investeeris eriõllede jaoks vajaminevate väikemahutite ja käärlaagri tankide soetamisse kokku 406 000 eurot.

Nisuõllele omaselt on Alexander Weizenil ka oma eripärane serveerimisrituaal. Nimelt tuleb enne pudeli täielikult tühjaksvalamist pudelit käes tugevasti keerutada, et vabaneksid pudeli põhja ladestunud maitserikkad nisuproteiinid. Õige maitsetäiuse saavutamiseks tuleks seega nisuõlut juua ennekõike klaasist. Alexander Weizeni ideaalseks serveerimistemperatuuriks on 5‒7 kraadi.

Uus Alexander Weizeni nisuõlu jõuab poelettidele pindises klaaspudelis.

Jaga uudist