A. Le Coq

Õlletootmise protsess

  • Linnastamise käigus oder idandatakse, puhastatakse ja kuivatatakse. Linnased jahvatatakse ja segatakse puhta veega.
  • Algab meskimine – jahvatatud linnase ja vee segu töötlemine kindla temperatuurigraafiku järgi. Meskimisel lagundavad ensüümid linnases oleva tärklise kääritatavateks suhkruteks, peamiselt maltoosiks ja dekstriinideks, mida pärm suudab kääritada alkoholiks.
  • Seejärel meski filtreeritakse ning saadud vedelik – virre – pumbatakse keedukatlasse.
  • Keetmise käigus toimub valkude ladestumine, virre muutub selgeks. Keedukatlas lisatakse virdele humalad, mis annavad õllele iseloomuliku mõrkja maitse ja tasakaalustavad linnaste magusust. Keetmise lõpus virre selgindatakse.
  • Seejärel virre jahutatakse ja suunatakse edasi kääritanki. Virdele lisatakse õllepärm, algab kääritamine. Kääritamise käigus tarbib pärm suhkruid, tekib alkohol ning eraldub süsihappegaas. Käärimise lõpus settib pärm tanki põhja.
  • Pärm eraldatakse ja algab laagerdamine. Laagerdamise pikkus sõltub õlletüübist.
  • Kui õlu on valmis, jahutatakse see miinuskraadideni ja algab õlle filtreerimine.
  • Valmis õlu läbib karbonisaatori, kus reguleeritakse süsihappegaasi sisaldust ja pastörisaatori, mis tagab õlle mikrobioloogilise puhtuse.
  • Seejärel on õlu villimiseks valmis.

ALKOHOLIVABA ÕLLE TOOTMISE PROTSESS

  • Alkoholivaba õlle tootmiseks kasutatakse valmis kääritatud õlut.
  • Valmis õllest eraldatakse alkohol vaakumaurustamise meetodil. Kahest kõrgest perforeeritud metallvõrgu pakkidega täidetud vaakumi all olevast kolonnist lastakse läbi voolata soe, ~40 °C õlu. Võrgupakkide suur eripind võimaldab õllel jaotuda õhukese kihina üle suure pinna ja vaakumi all eraldub sellest efektiivselt alkohol.
  • Vaakumi tekitamine võimaldab õllest alkoholi välja aurustada madalal temperatuuril, mis vähendab alkoholi eemaldamisest tingitud muutusi õlle maitses. Kõrgel temperatuuril aurustamine muudaks õlle maitse leivalaadseks.

Tere tulemast A. Le Coqi maailma

Kinnitan, et olen vähemalt 18-aastane