A. Le Coq

Õlle koostisained

Õlletootmise neli peamist koostisainet on: linnased, vesi, humal, ja pärm.

Linnased

  • Õlleviljadena kasutatakse peamiselt otra ja nisu,Linnased vajadusel lisatakse näiteks rukist, riisi, maisi jne
  • Odra eeliseks on vilja kest (ümber seemne) – vähe proteiini, palju tärklist
  • Õlletootmisel kasutatakse peamiselt linnastatud vilja
  • Linnastamise käigus oder idandatakse, puhastatakse ja kuivatatakse.

 

PÄRM

Pärm määrab ära õlle kääritustüübi:

  • parmLager või külm / põhjakäärituspärm – töötab temperatuuril 7–12 °C
  • Ale või soe / pinnakäärituspärm – töötab temperatuuril 15–25 °C
  • Metsik pärm – töötab külmadel kraadidel, kasutatakse peamiselt Belgias

 

HUMALHumala

  • Annab õllele aroomi ja mõrkja maitse. Õlle mõrkjust mõõdetakse IBU-des  (IBU = International Bitterness Unit)
  • On naturaalne säilitaja
  • Vastutab kvaliteetse õllevahu eest

VESI

  • Vesi moodustab õllest 95%
  • On õlut siduv vedelik
  • Võib olla kas pehme või kare ning sellest sõltuvad õlle omadused

 

Tere tulemast A. Le Coqi maailma

Kinnitan, et olen vähemalt 18-aastane