Õlletootmise neli peamist koostisainet on: linnased, vesi, humal, ja pärm.
Linnased
Õlleviljadena kasutatakse peamiselt otra ja nisu, vajadusel lisatakse näiteks rukist, riisi, maisi jne
Odra eeliseks on vilja kest (ümber seemne) – vähe proteiini, palju tärklist
Õlletootmisel kasutatakse peamiselt linnastatud vilja
Linnastamise käigus oder idandatakse, puhastatakse ja kuivatatakse.
PÄRM
Pärm määrab ära õlle kääritustüübi:
Lager või külm / põhjakäärituspärm – töötab temperatuuril 7–12 °C
Ale või soe / pinnakäärituspärm – töötab temperatuuril 15–25 °C
Metsik pärm – töötab külmadel kraadidel, kasutatakse peamiselt Belgias
HUMAL
Annab õllele aroomi ja mõrkja maitse. Õlle mõrkjust mõõdetakse IBU-des (IBU = International Bitterness Unit)
On naturaalne säilitaja
Vastutab kvaliteetse õllevahu eest
VESI
Vesi moodustab õllest 95%
On õlut siduv vedelik
Võib olla kas pehme või kare ning sellest sõltuvad õlle omadused
Notice: Trying to access array offset on value of type null in /data03/virt16940/domeenid/www.alecoq.ee/htdocs/wordpress/wp-includes/class-wp-query.php on line 3456