Mõnikord arvavad tarbijad, et pakendites olevad mahlad ei ole piisavalt naturaalsed, usaldades vaid isetehtud mahlasid, mille valmistamiseks on nad puuviljad ise välja valinud, seejärel mahla kuumutanud ja konserveerinud.
Tegelikult aga kujutab endast tööstuslik mahlatootmine sisuliselt sama protsessi, mis ka mahla valmistamine ema või vanaema poolt, kes korjab ise puuvilju, laseb nad mahlapressist läbi, kuumutab ja seejärel mahla purkidesse valab. Jahtunud purke hoitakse seejärel pimedas kohas panipaigas või keldris.
Tööstuslik mahlatootmise protsess erineb koduse mahla valmistamisest kahe näitaja poolest. Esiteks on tootmismahud palju suuremad. Tööstuslik mahlatootmine võimaldab inimestele pakkuda palju rohkem erinevaid mahlasorte. Teiseks tagatakse tööstusliku mahlatootmisega igale inimesele võimalus osta poest mahl, mis vastab kõike rangematele kvaliteedinõuetele.
Pakendatud mahlad – müüt ja tegelikkus
Müüt: Tervislik on vaid värskelt pressitud mahl, pakimahl kontsentreeritud mahlast sisaldab hulgaliselt konservante ja muud keemiat.
Tegelikkus: Pakimahlad on konservandivabad, sisaldades toormahlaga praktiliselt samaväärselt vitamiine, mineraalaineid ja mikroelemente.
Müüt: Pakimahlad säilivad terve aasta, järelikult sisaldavad säilitusaineid.
Tegelikkus: Pakimahlad on säilitusainetevabad. Pikk säilivusaeg tagatakse aseptilise villimisega.
Müüt: Nektar on tummisem kui mahl.
Tegelikkus: Nektarite mahlasisaldus on 25‒50%. Täismahla mahlasisaldus on 100%.
Müüt: Kartongpakend ei ole mahlale nii kasulik kui klaaspudel.
Tegelikkus: Kartongpakend kaitseb mahla valguse ja õhu eest, tänu sellele säilitab mahl oma parimad omadused.
Müüt: Mahlad on täis suhkrut – eelistage puuvilju!
Tegelikkus: Täismahl (100%) on oma olemuselt naturaalne ja konservandivaba ning sellele ei olegi lubatud lisada mitte midagi – ka mitte suhkrut.