Miks iga pakimahl ei ole täismahl? See on tingitud sellest, et igast puuviljast ja marjast ei saa täismahla valmistada. Vahel on mõni puuvili 100%-se mahlana liialt happeline või intensiivse maitsega ning vajab seetõttu lahjendamist või kombineerimist muude puu- ja juurviljadega.
Lisaks 100%-sele mahlale pakutakse poelettidel veel nektareid, mahlajooke ja mahlasisaldusega karastusjooke, mille mahlasisaldus – ja seega ka tervislikkus – on täismahlast väiksem. Neile on lubatud lisada vett, suhkruid, magusaineid ja sidrunhapet.
Mahlasisaldus | Lisaained, sh suhkrud | Kommentaarid | |
Mahl | 100% | Ei või sisaldada | Toormahlaga samaväärselt vitamiine, mineraalaineid ja mikroelemente. |
Nektar | Vähemalt 25–50% | Võib sisaldada | Võib lisada vett, suhkrut, magusaineid, sidrunhapet. |
Mahlajook | Ei ole määratletud, kõige sagedamini 10–15% | Võib sisaldada |
Võib lisada sünteetilisi, naturaalseid ning looduslähedasi maitse- ja lõhnaaineid. Koostiselt on võrreldes mahlade ja nektaritega kõige väiksema toiteväärtusega |