A. Le Coq

MAHL-NEKTAR-MAHLAJOOK?

Miks iga pakimahl ei ole täismahl? See on tingitud sellest, et igast puuviljast ja marjast ei saa täismahla valmistada. Vahel on mõni puuvili 100%-se mahlana liialt happeline või intensiivse maitsega ning vajab seetõttu lahjendamist või kombineerimist muude puu- ja juurviljadega.

Lisaks 100%-sele mahlale pakutakse poelettidel veel nektareid, mahlajooke ja mahlasisaldusega karastusjooke, mille mahlasisaldus – ja seega ka tervislikkus – on täismahlast väiksem. Neile on lubatud lisada vett, suhkruid, magusaineid ja sidrunhapet.

Mahl, nektar, mahlajook – mis on erinevus?

 

Mahlasisaldus Lisaained, sh suhkrud Kommentaarid
Mahl 100% Ei või sisaldada Toormahlaga samaväärselt vitamiine, mineraalaineid ja mikroelemente.
Nektar Vähemalt 25–50% Võib sisaldada Võib lisada vett, suhkrut, magusaineid, sidrunhapet.
Mahlajook Ei ole määratletud, kõige sagedamini 10–15% Võib sisaldada

Võib lisada sünteetilisi, naturaalseid ning looduslähedasi maitse- ja lõhnaaineid.

Koostiselt on võrreldes mahlade ja nektaritega kõige väiksema toiteväärtusega