A. Le Coq

KALI JA ALKOHOLISISALDUS

A. Le Coq’i kali on traditsioonilisel kääritamise meetodil kvaliteetsest odrast ja rukkist valmistatud naturaalne kali. Kaljavirde kääritamine on toimunud pärmi ja piimhappebakteritega just nõnda, nagu seda on tehtud ammustest aegadest.

Kuna A. Le Coq’i kalja valmistamine toimub traditsioonilisel meetodil, siis võib see toode sisaldada kuni 0,5 mahuprotsenti alkoholi. A. Le Coq’i kääritatud kalja alkoholisisaldus on mõnevõrra madalam, kui seadus seda määratleb. Nii madal alkoholiprotsent tagatakse vastava tehnoloogia abil, millega suudetakse kääritamisprotsessi kontrollida, et kalja alkoholisisaldus kõrgemale ei tõuseks.

Just käärimisprotsessi käigus tekib õige kalja maitse, sest pärm hakkab lõhkuma linnastest tekkinud suhkrut, protsessi kõrvalproduktina tekib tootesse mõningane kogus alkoholi. Sarnast kääritamistehnoloogiat kasutatakse piimatööstuses keefiri valmistamisel. Loomuliku käärimise käigus tekkinud võimalik alkoholiprotsent ei tee naturaalsest kääritatud kaljast alkohoolset jooki.