Avaleht / Uudised / A. Le Coq’i uus siider Fizz Ice säilib kauem külmana

A. Le Coq’i uus siider Fizz Ice säilib kauem külmana

28. mai 2008

Varasemad uudised

Eesti siidrituru liider A. Le Coq tõi müügile erilises purgis valge viinamarjamaitselise siidri Fizz Ice. Erilises reljeefses purgis olev siider püsib võrreldes tavalises siledapinnalises purgis oleva siidriga ligi 30% kauem külmana. A. Le Coq on Eesti esimene joogitootja, kes sellist pakendit oma toodete juures kasutab.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on uue siidri puhul tegemist klassikalise ja kerge maitsega – poolkuiva valge viinamaria maitselise siidriga, lisaks on uus siider uuenduslik oma purgi eripärasuse tõttu. Noobi hinnangul ootab tarbija pidevalt tootjatelt uusi ja ainulaadseid pakendilahendusi. “Fizz Ice purgi reljeefne pind vähendab purgist joomisel selle pinna kokkupuudet käega, mistõttu hoiab purk siidrit kauem külmana, võrreldes tavalise siledapinnalise purgiga,” ütles Noop. Noop lisas, et A. Le Coq on algavaks suveks panustanud oma tootearendusega veel teistessegi toodetesse nagu A. Le Coq Premium, pakkudes uutmoodi maitset läbi ekstrakülma õlle. “Sel suvel tahame tarbijale pakkuda maitseelamust läbi võimalikult külma joogi,” kommenteeris Noop ettevõtte tootearenduste tagamaid.

Fizz Ice’i uudne reljeefne purk on läbinud katseid purgitootja Rexam arenduskeskuses, kus võrreldi kahe erineva tüübi purkide temperatuuripidavust. Tavaline, siledapinnaline purk ning reljeefne purki täideti 500 ml veega ning pandi avatult ööseks külmkappi seisma. Kapist välja võttes oli mõlemas purgis oleva vedeliku temperatuur 7,22ºC. Purkidele pandi ümber 32ºC soojendusmatid, mis andsid purgile käes hoidmise efekti. Katsest selgus, et sildeda pinnaga purgis oleva vedeliku temperatuur tõusis 15ºC-ni ligikaudu 25 minutiga ning reljeefses purgis oleva vedeliku temperatuur tõusus 15ºC-ni 32 minutiga. Katse tõestas, et reljeefses purgis olev vedelik säilib ca 30% võrra kauem jahedam.

Fizz Ice siider on poolkuiv valge viinamarjamaitseline siider, mille alkoholisisaldus on 4,7%.

Jaga uudist