A. Le Coq

Õlletootmise protsess

  • Linnastamise käigus oder idandatakse, puhastatakse ja kuivatatakse. Linnased jahvatatakse ja segatakse puhta veega.
  • Algab meskimine – jahvatatud linnase ja vee segu töötlemine kindla temperatuurigraafiku järgi. Meskimisel lagundavad ensüümid linnases oleva tärklise kääritatavateks suhkruteks, peamiselt maltoosiks ja dekstriinideks, mida pärm suudab kääritada alkoholiks.
  • Seejärel meski filtreeritakse ning saadud vedelik – virre – pumbatakse keedukatlasse.
  • Keetmise käigus toimub valkude ladestumine, virre muutub selgeks. Keedukatlas lisatakse virdele humalad, mis annavad õllele iseloomuliku mõrkja maitse ja tasakaalustavad linnaste magusust. Keetmise lõpus virre selgindatakse.
  • Seejärel virre jahutatakse ja suunatakse edasi kääritanki. Virdele lisatakse õllepärm, algab kääritamine. Kääritamise käigus tarbib pärm suhkruid, tekib alkohol ning eraldub süsihappegaas. Käärimise lõpus settib pärm tanki põhja.
  • Pärm eraldatakse ja algab laagerdamine. Laagerdamise pikkus sõltub õlletüübist.
  • Kui õlu on valmis, jahutatakse see miinuskraadideni ja algab õlle filtreerimine.
  • Valmis õlu läbib karbonisaatori, kus reguleeritakse süsihappegaasi sisaldust ja pastörisaatori, mis tagab õlle mikrobioloogilise puhtuse.
  • Seejärel on õlu villimiseks valmis.

Tere tulemast A. Le Coqi maailma

Kinnitan, et olen vähemalt 18-aastane