A. Le Coq

Õlle tüübid

Vastavalt kääritamisel kasutatavale pärmitüübile jaotatakse õlled:

Põhjakääritusega ehk lager-tüüpi õlled

A. Le Coq Premium Põhjakääritamine tähendab kääritamist madalamal temperatuuril (7–12 °C) ja kauem kui pinnakääritusmeetodil (2–3 nädalat); Kääritamise lõpus vajub pärm mahuti põhja;
Lõpptulemuseks on lager-tüüpi e laagriõlu.

HELEDAD LAGER-ÕLLED

Reeglina selged ning kergesti joodavad;
Aroom ja maitse on kargelt värske ja humalane, veidi mõrkja varjundiga;
Soovitatav serveerimistemperatuur on 6–8 °C.

 

 

Tõmmu Hiid

TUMEDAD LAGER-ÕLLED

Tumedad punakaspruunid õlled;
Maitses domineerivad röstitud linnased, must leib ja/või karamell;
Soovitatav serveerimistemperatuur 12–16 °C.


Pinnakääritusega ehk ale-tüüpi õlled

Imperial_Ale_0,4l Pinnakääritamine toimub kõrgemal temperatuuril kui põhjapärmiga kääritamine;
Tänu soojusele, mis sõltuvalt pärmisordist on tavaliselt 15–25 °C, toimub kiire ja jõuline käärimine;
Kääritamise lõppedes tõuseb pärm kääritusmahutis õlle pinnale, tulemuseks on ale-tüüpi õlled.

HELEDAD ALE-ÕLLED

Värv varieerub heledast merevaigutoonist punakaspruunini;
Maitse on pigem täidlane, selles võib sõltuvalt õllesordist tunda karamelli, kerget puuviljasust ja leivasust.

TUMEDAD ALE-ÕLLED – porterid ja stout’id

Porter kujunes välja Inglismaal ja sai populaarseks joogiks sadamatööliste hulgas, kust pärineb ka õlle nimi (port – ingl. k sadam);
Värv võib varieeruda pruunist mustani;
Maitse on üldjuhul rikkalik, tunda võib olla nii karamelli, kohvi kui ka šokolaadi.


Metsiku pärmiga kääritatud õlled

Metsiku pärmiga kääritatud õlut nimetatakse lambic’uks. Kääritamisel toimub n-ö spontaanne käärimine õhus leiduvate “metsikute” mikroorganismide mõjul. Lambic valmib kuni 3 aastat. Tuntumad lambic-õlled on kriek ja framboise, mille valmistamisel kasutatakse kirsse (kriek) või vaarikaid (framboise).


Nisuõlled [Weizen e Weissbier]

alexander_weizen_pudel_0568l Nisuõlledes kasutatakse lisaks odralinnastele umbes 50% nisu;
Nisuõllesid võib olla nii tumedaid kui ka heledaid. Heledad nisuõlled on Lääne- ja Põhja-Saksamaal tuntud kui Weizen (wheat beer), Baierimaal aga Weissbier (white beer) või Weisse;
Maitse on puuviljane, kergelt vürtsikas, linnaseline.

 

Tere tulemast A. Le Coqi maailma

Kinnitan, et olen vähemalt 18-aastane