A. Le Coq

Aura Fruit õuna-kasemahla maitsevesi pälvis parima mittealkohoolse joogi tiitli

Fruit_A4_kasemahl&ounTuru-uuringute firma Nielsen selgitas välja 2016. aasta Eesti edukaimad turule toodud toidu-ja esmatarbekaubad. Mittealkohoolsete jookide arvestuses pälvis parima uudistoote auhinna Aura Fruit õuna-kasemahla maitsevesi. Mõnusa õunamaitsega vesi sisaldab ehtsat kasemahla ja on õrnalt gaseeritud.

Aura maitseveed on Eestis enim eelistatud: tooteperekonda kuuluvad lisaks tunnustuse pälvinud kasemahla-õuna maitsele ka sidruni, rohelise tee – virsiku, mustika ja jõhvika maitseveed. A. Le Coqi turundusjuhi Katrin Verniku sõnul on maitsevee eelistamine teistele karastusjookidele tarbijate seas kindel märk sellest, et inimesed on oma valikutes üha teadlikumad ja valivad madalama suhkrukogusega tooteid.

“Loomulikult oleme ka õnnelikud, et õnnestusime toote maitsega ja see sai niivõrd hea vastuvõtu osaliseks,” lisas Vernik.

Edukaimad tooted selgitati välja müügikäibe ja tarbijauuringu põhjal, mille tulemused määrasid toodete edukusjärjestuse.

Aura – armastatud Eesti vesi.

A. Le Coqi eksport kasvas eelmisel aastal 42%

Eesti suurima joogitootja A. Le Coqi kogumüük oli 2016. aastal üle 121 miljoni liitri, langedes aastaga 2%. Eesti-siseses müügis tegi ettevõte võrreldes 2015. aastaga nõrgema tulemuse eelkõige õlle- ja lahja alkoholi kategoorias, mis langes aastaga 6%, II poolaastal isegi üle 10%. Tekkinud müügilanguse korvas 42%-line ekspordi kasv, mille tõi uutele turgudele sisenemine ja Läti piirikaubanduse elavnemine.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on õlle ja lahjade alkohoolsete jookide turg Eestis juba mitu aastat languses, mis kajastub ka ettevõtte müüginumbrites. “Kõige suurem langus õlle ja lahjade alkohoolsete jookide müügis toimus eelmise aasta teises pooles, kui müük kodumaal kukkus üle 10%.”

Noobi hinnangul on Eesti-sisese müügilanguse taga otsene seos Läti piirikaubanduse elavnemisega, mis andis oma panuse ka ettevõtte ekspordi suurenemisesse. “Eelmisel aastal tõusis meie müük Läti piirikaubanduse klientidele kordades ja näeme, et see trend kasvab alkoholiaktsiisi tõstmise jätkudes veelgi. Suures pildis ei vähenda see alkoholi tarbimist, mida valitsus nende meetmetega saavutada tahab, küll aga kahandab Eesti riigi tulubaasi ja kasu majandusele,” ütles Noop.

Teistes tootekategooriates kasvas ettevõttel veel vete (+7%) ja kalja (+1%) müük. Ülejäänud tootegrupid jäid 2015. aastaga samale tasemele või langesid veidi.

Eesti Parim Õllesommeljee 2016 on Els-Maria Uibo

20161117_KS_082217. novembril 2016 valiti Estonia talveaias juba neljandat korda Eesti parim õllesommeljee. Tiitli pälvis Els-Maria Uibo Umami Restost, teise koha saavutas Helen Aasman ja kolmandaks tuli Martin Vahtra.

Kokku võistles parima õllesommeljee tiitli eest 17 Eesti tippsommeljeed, baarmeni ja õlleeksperti. Võitja valiti nii teoreetiliste teadmiste kui ka praktiliste oskuste põhjal: hinnati võistleja võimeid õlut ära tunda, serveerida ja sobitada õigete roogadega. Eesti 2016. aasta parima õllesommeljee valimiste võidufond oli 1000 eurot, mille pani välja A. Le Coq.

Parima õllesommeljee valimised said alguse A. Le Coqi Beer Stari projekti raames toimunud koolitusest, mille eesmärgiks oli tagada söögikohtades õlle õige serveerimine. Praeguseks on Beer Stari kvaliteedimärk rohkem kui 50 söögikohal üle Eesti ja koolitatud on rohkem kui 1000 teenindajat.

Varem on parima õllesommeljee tiitli saanud Kristjan Markii (2013), Urmas Linnamägi (2014) ja Oskar Pihlik (2015).

Foto: Kristjan Sulõnd

Parim toiduainetööstus-
ettevõte on taas A. Le Coq

tarmonoob

 

13.oktoobril toimunud pidulikul auhinnagalal Eesti Parimad Ettevõtted 2016 pälvis A. Le Coq 11. korda konkurentsivõimelisima ettevõtte tiitli toiduainetööstuse valdkonnas.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõtte jätkuva edukuse taganud soov pakkuda tarbijaile head ja mitmekesist valikut. “A. Le Coqi tootevalikust leiab 12 erinevat tootegruppi. Lisaks traditsioonilistele tuttavatele maitsetele töötame pidevalt välja uusi tooteid, et pakkuda laia valikut ja põnevaid maitsekombinatsioone,” ütles Noop. “A. Le Coq on tänu investeeringutele Baltimaade üks kõige kaasaegsemaid joogitööstusi. Meie eesmärk on pakkuda kõrget kvaliteeti. Tunnustus annab meile lisamotivatsiooni,” lisas Noop. 

Konkurentsivõime edetabel selgitab välja Eesti tugevaimad ettevõtted nende edukuse, tulemuslikkuse ja jätkusuutlikkuse põhjal.

“Ettevõtjate tunnustamine nende panuse eest ühiskonnas on kaubanduskoja jaoks alati tähtsal kohal olnud,“ kinnitas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. „Ettevõtlusauhindu üle andes tunnustame ja toome eeskujuks parimaid, kuid teiselt poolt väljendame sellega oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes, sõltumata nende tegevusulatusest või valdkonnast,“ ütles Luman.

Parimate ettevõtete tunnustamise pidulikku galat korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, EAS ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Tegu on Eesti suurima ettevõtluskonkursiga, mis toimub era- ja avaliku sektori koostöös.

Tarbijainfo “Kolmega päikest püüdma” jagatud päikeseprillide kohta

Tarbijainfo AS A. Le Coq maikuu pakkumise “Kolmega päikest püüdma” käigus tarbijatele jagatud päikeseprillide kohta.

Prillide filtrikategooria on 2 (kaks). Päikesekiirguse läbilaskvus 18-43% – sobivad kandmiseks keskmise päikese käes.

Filtritüüp: Polariseeriv.

Vastavalt standardile EVS-EN ISO 12312-1:2013

 

HOATUSED:

HOIATUS: „Ei ole sobilik autojuhtimiseks hämaras või öösel“.

Tootja: Roi OÜ, Madara 14, Tallinn 10612, Eesti www.roi.ee

 

Meeldivat prillide kandmist!

Teie A. Le Coq

 

AS A. Le Coq pälvis kultuurisõbra tiitli

Möödunud nädalal tunnustas kultuuriminister Indrek Saar 33 ettevõtet ja eraisikut ehk kultuurisõpra, kes on möödunud aasta jooksul kultuurivaldkonda enim toetanud.

Teiste seas pälvis tiitli AS A. Le Coq, kelle kandidatuuri esitasid elvalased Elva Huviala- ja Kultuurikeskuse Sinilind korraldatud noorte- ja lastesündmuste toetamise eest. “A. Le Coq on Elva kogukonna korraldatud muusika- ja spordiüritustele juba pikki aastaid õla alla pannud. Kogukonnale on see suur asi!” ütles kultuurikeskuse direktor Leelo Suidt.

Kultuuriministeeriumile laekus tunnustuse andmiseks üle 120 esildise, millest valiti välja 30 märkimisväärse panuse teinud kultuurisõpra.

“Tänu teile on Eesti kultuur rikkalikum ning seeläbi meie elukeskkond meeldivam ja elukvaliteet kõrgem. Eriti teeb rõõmu, kui toetus on pikaajaline ja pakutavad elamused jõuavad võimalikult paljude inimesteni. Tähtis on sünergia, mis tekib ettevõtjate ning loojate koostööst,” ütles kultuurisõpradele peetud tänukõnes kultuuriminister Saar.

A. Le Coq panustab eriõllede segmendi kasvu

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq toob turule uue eriõllede sarja Brewer’s Collection, kuhu kuuluvad IPA, Blond ja Kriek. Uued õlled on jätk eelmisel aastal poodidesse jõudnud nisuõllele Alexander Weizen.

“Eestimaalaste kasvav huvi ja nõudlus põnevamate maitsete järele innustas ka A. Le Coqi looma eriõllede sarja, mis pakuks vaheldust levinud tavatüüpi lager-õlledele,” põhjendas A. Le Coqi juht Tarmo Noop kolme uue eriõlle turule toomist. Uued õlled jõuavad poodidesse 0,5 l purkides, mis Noobi sõnul on juba kanda kinnitanud trend Ameerika eriõllede seas, kuid Euroopa ja Põhjamaade regioonis üsna harukordne.

Brewer’s Collectioni kollektsiooni kuuluvad Belgia traditsioonilisest kuivast ja magushapust kirsiõllest inspireeritud Kriek, Ameerika eriõllede klassika Blonde Ale ning Inglismaalt pärit India Pale Ale.

A. Le Coqi Kriek on ale-tüüpi õlu, mida on kääritatud koos ehtsa kirsimahlaga. A. Le Coqi Blond on maheda maitsega kerge õlu, mida iseloomustavad tsitruseline alatoon ja linnaseline maitse. IPA ehk India Pale Ale on paljude käsitööõllesõprade lemmik, tugevalt mõrkja ja IPA-le iseloomuliku maitsega ale-tüüpi õlu.

Eesti 2015. aasta parima õllesommeljee Oskar Pihliku sõnul on eriõlled toidulaual üha enam veinidega võrdväärset staatust omandamas. Õllesommeljee soovitab uut IPAt proovida soolaste ja vürtsikate roogade ning grilllihaga. Uue põneva kirsiõlle kõrvale sobib Pihliku sõnul hästi õlles hautatud jänes või hoopis marjadest valmistatud salat. A. Le Coqi Blond on ideaalne kaaslane täidlasemate linnu- ja kalaroogade ning kergemate liharoogade juurde.

Uued õlled jõuavad poodidesse nii eraldi kui ka kolmeste komplektidena.

Eesti Parim Õllesommeljee 2015 on Oskar Pihlik

26. novembril valiti Estonia Talveaias juba kolmandat korda Eesti parim õllesommeljee. Tiitli pälvis Oskar Pihlik restoranist Leib, Resto ja Aed. Teise koha saavutas Helen Aasman (Hopneri Õllerestoran) ja kolmanda koha pälvis Marko Mägi (Le Gavroche, London). Esimest korda võistluse ajaloos oli finalistide hulgas ka naisvõistleja. Kokku võistles parima õllesommeljee tiitli nimetuse eest 57 Eesti tippsommeljeed, baarmeni ja õlleeksperti.

Võistlusel hinnati võimeid õlut ära tunda, serveerida ja sobitada õigete roogadega. Eesti 2015. a parima õllesommeljee valimiste võidufond on 1000 eurot, mille pani välja A. Le Coq.

Parima õllesommeljee valimised said alguse A. Le Coqi Beer Stari projekti raames toimunud koolitusest, mille eesmärgiks oli tagada söögikohtades õlle õige serveerimine. Praeguseks omab Beer Stari kvaliteedimärgist rohkem kui 50 söögikohta üle Eesti ning koolitatud on rohkem kui 1000 teenindajat.

Varasemad parima õllesommeljee tiitli omanikud on Kristjan Markii (2013) ja Urmas Linnamägi (2014).

Foto: Kristjan Sulõnd

Uus Aura glögi

glögi_560

Sel sügistalvisel perioodil üllatab A. Le Coq uue alkoholivaba glögiga, milles põimuvad õunte ja mustade sõstarde mahlased noodid. Ajalooliselt on teada, et glögi retsept töötati välja juba 19. sajandil Rootsis. Tänapäeval armastame seda sooja ja vürtsikat jooki juua pikkadel ja külmadel talveõhtutel.

Külma ilmaga ei ole ju midagi mõnusamat kui kruus soojendavat glögi. Toidublogija Tuuli Mathisen lasi end inspireerida aromaatsest Aura alkoholivabast glögist ning segas kokku põnevad retseptid, milles särtsust ja vürtsist juba puudu pole. Proovi järele!

Särtsakas troopiline glögi ananassinektari, tšilli ja rummiga

Kahele

Särtsaka maitsekombinatsiooni ja troopilise alatooniga kuum jook sobib hästi neile, kellele meeldivad tugevamad ja veidi teistlaadsed maitsekombinatsioonid. Magusa maitse võib igaüks endale parajaks timmida kas siis siirupit või pruuni suhkrut lisades.

4 dl Aura ananassinektarit
1 tšillipipar, peeneks hakituna
pöidlasuurune jupp värsket ingverit, peeneks hakituna
mõned terad kardemoni
mõned kadakamarjad
1–2 kaneelikangi
3 dl A. Le Coqi glögi
50 ml tumedat rummi
soovi korral veidi laimisiirupit (nt Monin) või pruuni suhkrut

Kalla ananassinektar kastrulisse, lisa tšilli, ingver, kaneelikang, kardemoni- ja kadakamarjad ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning lase vaiksel kuumusel umbes poole võrra kokku keeda. Jahuta, lase veidi aega tõmmata ja kurna siis läbi tiheda sõela. Kuumuta potis ananassi-tšillitõmmis, lisa glögi ja rumm. Soovi korral võid lisada veel maitse järgi laimisiirupit või pruuni suhkrut ehk siis igaüks võib magususe enda eelistuste järgi paika timmida. Kuumuta ja jaga siis kahe klaasi vahel. Serveerides võid lisada joogi sisse veel kaneelikangi ja juurde võib pakkuda laimisektoreid, millest saab joogile soovi korral hapukat maitset lisada.

Tervisesõbrast granaatõunaglögi ingverisiirupiga

Kahele

Viiruste hooaeg ei küsi pühadest ja pidudest. Et aga haiguseid juba ennetavalt ehmatada, tasub glögisse kokku segada erinevaid tervisesõpru – granaatõuna ja ingverit. Esmalt saab neist komponentidest mõnusa joogi, mis lisaks heale maitsele aitab ka jahedatele ilmadele paremini vastu seista.

4 dl Aura granaatõunajooki
2 sl ingverisiirupit (või meega segatud riivitud ingverist pigistatud mahla)
2–3 tähtaniisi
5 nelgitera
2 sl riivitud apelsinikoort
3 dl A. Le Coqi glögi
serveerimiseks granaatõunaseemneid ja rosinaid
soovi korral 50 ml Vana Tallinna likööri

Kuumuta kastrulis granaatõunajook koos ingverisiirupi, tähtaniisi, nelgiterade ja riivitud apelsinikoorega. Lase keema tõusta ja keeda veidi aega, kuni vedeliku maht on umbes kolmandiku võrra vähenenud. Jahuta tõmmis ja kurna siis läbi tiheda sõela või marli. Sega omavahel granaatõunajoogi tõmmis ja glögi. Puista klaasi sisse granaatõunaseemneid, kalla peale kuum glögi, soovi korral kaunista tähtaniisiga ja serveeri kohe. Juurde paku puhastatud granaatõunaseemneid ja rosinaid. Kui soovid alkoholiga varianti, lisa joogi sisse veel Vana Tallinna likööri.

A. Le Coq kümnendat aastat tipus

a-le-coq-foto Kaarel Langemets

A. Le Coqi nimel võttis tänu vastu administratsioonidirektor Katrin Lember. Foto: Kaarel Langemets.

Pidulikul auhinnagalal Eesti Parimad Ettevõtted 2015 pälvis kõige konkurentsivõimelisema toiduainetööstusettevõtte tiitli taas kord A. Le Coq.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõtte pikaaegse edukuse võtmeks kindlasti soov alati pakkuda oma kliendile parimat. “Me töötame pidevalt selle nimel, et lisaks juba tuttavatele maitsetele pakkuda uusi ja üllatavaid tooteid,” ütles Noop. “Muu hulgas on meie eesmärk edendada joogikultuuri ning vastutustundlikku alkoholitarbimist.”

Konkurentsivõime edetabel selgitab välja Eesti tugevaimad ettevõtted nende edukuse, tulemuslikkuse ja jätkusuutlikkuse põhjal. Tunnustatakse ettevõtteid, kes on andnud ühiskonda märkimisväärse panuse ning kelle tegevus päädib väga hea majandustulemusega – võrreldes eelmiste aastatega suurem läbimüük ja parem finantstulemus, efektiivsus ning produktiivsus. Edetabeli panevad kokku Eesti Tööstus- ja Kaubanduskoda ja Tööandjate Keskliit.

Konkurentsivõimelisemate toiduainetööstusettevõtete TOP 10:

1.     A. Le Coq AS
2.     Scanola Baltic AS
3.     Valio Eesti AS
4.     Liviko Eesti AS
5.     Coca-Cola HBC Eesti AS
6.     Spratfil AS
7.     Kalev AS
8.     Tarplani Kaubanduse OÜ
9.     Märjamaa Lihatööstuse AS
10.   Värska Vesi AS

Tere tulemast A. Le Coqi maailma

Kinnitan, et olen vähemalt 18-aastane